czych. Kuchnia wegańska obfituje w niezliczoną ilość kombinacji warzywno-owocowych. A w połączeniu z grzybami i produktami bazującymi na skrobi /kasze, płatki, makarony/ stanowią dietę do pozazdroszczenia. Niektóre rośliny wysokobiałkowe potrafią doskonale zastąpić tak powszechną dietę mięsną.
Przepisy wegetariańskie
Kuchnia wegańska i wegetariańska staje się ciekawą alternatywa dla tradycyjnej mięsnej kuchni. Coraz więcej osób decyduje się na wegetarianizm. Powody są różne. Jedni robią te ze względów etycznych, inni zdrowotnych, a inni ze względu na znudzenie dotychczasowymi nawykami żywieniowymi.
Znaleźć można wiele pozycji z działu "przepisy wegańskie". Od prostych po bardziej złożone. Kubki każdego smakosza zostaną zaspokojone.
Przepisy wegetariańskie wcale nie są nudne i mało sycące. Wybór produktów jest coraz większy, co pozwala na uzyskanie rozmaitych potraw.
Zblanszowane idealnie sprawdzają się jako dodatek
Szpinak i suszone pomidory to połączenie, które uwielbia kuchnia wegańska. Jest ono nie tylko szalenie zdrowe, ale też i smaczne. Samo przygotowanie potraw nie trwa przy tym długo. Przepisy wegańskie często wykorzystują suszone pomidory jako składnik sosów. Wystarczy połączyć je z odrobiną cebulki, czosnku i kilkoma garściami świeżego szpinaku. Zblanszowane idealnie sprawdzają się jako dodatek do makaronu, oczywiście w stu procentach roślinnego. Przepisy wegetariańskie łączą je natomiast z tradycyjnym makaronem.